Fisker-liefhebbers zullen de afgelopen dagen onrustig hebben geslapen vanwege onheilstijdingen over een forse prijsstijging die op handen zou zijn. Wij hebben nu uitsluitsel met de nieuwe Nederlandse prijzen voor modeljaar 2011.

De Nederlandse vanafprijs van de Fisker Karma is 85.500 euro exclusief 19 procent BTW. Voor dat geld staat de Karma EcoStandard klaar. Een treetje hoger op de ladder vinden we de EcoSport, die zonder BTW 93.500 euro kost.

De topversie is de EcoChic, die voor 98.500 euro excl. BTW mee naar huis mag. Voor de Karma hoeft de koper geen BPM af te dragen, omdat de CO2-uitstoot van de hybride onder 110 gram per kilometer ligt.

Bekleding

Voor de basisversie EcoStandard zijn geen opties beschikbaar. De EcoSport heeft standaard onder meer lederen bekleding en een navigatiesysteem. Deze uitrusting kan tegen meerprijs worden uitgebreid met tri-tone leder (2.100 euro), Diamond Dust Paint (2.700 euro) of Special Paint Inferno Red (2.700 euro).

Standaard kan de koper al uit de kleuren White Sand (wit metallic), Eclipse (donkerblauw/zwart metallic) of Laguna (middenblauw metallic) kiezen.

De Fisker Karma EcoChic, optioneel uit te voeren in Diamond Dust Paint of Special Paint, is standaard voorzien van onder meer Rescued Walnut Burl houtafwerking en een Tri-Tone stofbekleding van bamboeviscose. Voor deze versie is er ook een extra Diamond Dust lakkleur leverbaar in de tint Earth.

De productie van de Karma modeljaar 2011 start op 21 februari bij het Finse Valmet. De importeur verwacht ruim voor de AutoRAI (april) de eerste exemplaren op kenteken te hebben.