De Gemballa Tornado is niet de dikste Porsche Cayenne. De Cayenne Vantage 2 van een Russische tuner maakt gehakt van de creatie van Gemballa.

De Russen nemen de Porsche Cayenne Turbo als basis. Het vermogen stijgt van 500 naar maar liefst 760 pk. Prestatiecijfers hebben we niet, maar reken maar dat deze Russische raket de Duitse vloot Cayenne’s naar het tweede plan verwijst bij stoplichtsprints.

Werk aan de winkel voor de Duitse tuners! We wachten met smart op een tuningscreatie die deze 760 pk sterke auto overtroeft.

Bescheiden

Qua uiterlijkheden houdt TopCar het op zich nog vrij bescheiden. Het bedrijf biedt allereerst nieuw lichtmetaal, met diameters tussen 21 en 23 inch.

De bodykit bestaat uit een voorspoiler, uitgeklopte wielkasten, een andere motorkap en sideskirts. Aan de achterzijde zien we een dakspoiler, een diffusor en led-verlichting. Alle onderdelen van de bodykit zijn gemaakt van kevlar en koolstofvezel.

Binnenin verwent TopCar de passagiers met de hand gelooid leer. De tuner zegt vrijwel alle interieurwensen van klanten te kunnen vervullen. Het totale pakket aan verfraaiingen en extra pk’s kost in Rusland enkele tienduizenden euro’s.