De moderne tijd is ook doorgedrongen bij Cadillac. Van de in China leverbare SLS is een versie met een 2,0-liter viercilinder turbomotor gepresenteerd.

’t Zal even schrikken zijn voor de liefhebbers van All American limousines: in de SLS is in de toekomst ook een viercilinder turbomotor te koop. Deze Cadillac is er speciaal voor de Chinese markt en is een STS met een tien centimeter langere wielbasis, wat de totale lengte op 5,11 meter brengt. Tot op heden is de SLS alleen te koop met V6’en.

In de persinformatie spreekt Cadillac overigens over de eerste auto van dit merk met een viercilinder turbomotor. Een mooi bewijs dat ze bij Cadillac ook liever niet meer terugdenken aan de BLS, die een verbouwde Saab 9-3 was en ook al een viercilinder turbomotor had.

Opel

De auto die op de Chinese beurs in Guangzhou is gepresenteerd heet 2,0T SIDI heeft een vermogen van 260 pk en heeft een koppel van 360 Nm. Waarden waarmee de Opel Insignia OPC, die het nog doet met de oude 2,8-liter V6 turbo geen gek figuur zou slaan. Voeg daar aan toe dat Opel op de Autosalon van Parijs de GTC Paris Concept met direct ingespoten 2,0-liter turbomotor presenteerde, en 1+1 lijkt 2.

Maar een woordvoerder van Opel Nederland houdt nog een slag om de arm: "Momenteel is er bij ons nog niets bekend over de komst van deze motor naar Opels. Het klopt dat onze ingenieurs bezig zijn met een nieuwe 2,0-liter turbomotor, maar we hebben nog niet vernomen wanneer die komt."