We weten al een tijdje dat Infiniti aan het broeden is op een kleiner model, maar inmiddels weten we ook zeker dat het studiemodel van die auto te bewonderen is op de Autosalon van Genève komende maart. Dat is zojuist door het merk zelf aan AutoWeek bevestigd.

Het is een publiek geheim dat de luxedivisie van Nissan met smart zit te wachten op een kleiner model. Met de relatief grote en dorstige G, M, EX en FX in het huidige gamma loopt Infiniti natuurlijk niet helemaal mee in de tijd.

Zeker voor de Nederlandse markt is een compacter model hard nodig om de verkopen van het startende merk wat op te krikken. Binnenkort is het zo ver: in 2011 komt het merk met een kleinere auto die 'aan de bovenkant van het C-segment opereert.'

Een auto dus waarmee Infiniti natuurlijk kopers wil wegsnoepen bij andere luxere kandidaten, zoals de Lexus CT200h.

Geruchten

Eerder gingen er al geruchten dat Infiniti een studiemodel van deze compacte auto zou tonen op de aanstaande Autosalon van Genève. Inmiddels kunnen we stoppen met twijfelen want we weten dat hij er echt staat.

Wat voor model we precies moeten verwachten laat de woordvoerder van Infiniti nog even in het midden. "Dat onthullen we binnenkort. Reken op een compacte auto die we mogelijk ook met elektrische aandrijving gaan leveren. Het wordt echt een spectaculair ding."