AMSTERDAM - Laten we er maar eerlijk over zijn: de Jeep Compass kon wel een facelift gebruiken. Voor het nieuwe jaar krijgt de kleinste van alle Jeeps dan ook een nieuw aangezicht.

Jeep is inmiddels het enige merk van de Chrysler Group dat is overgebleven in Nederland. Het resideert onder de vleugels van Fiat.

De Jeep Compass was het lelijke eendje van het programma. Voor het nieuwe jaar heeft die de familieneus gekregen en daarmee wordt het een stoere zwaan. Het spreekt voor zich dat de nieuwe lijnen zijn geïnspireerd op die van de nieuwe Grand Cherokee.

De motorkap, spatborden, grille en koplampen zijn helemaal nieuw. het offroad-karakter te accentueren zit rondom de auto een zwarte kunststof band.

Verlichting

Aan de achterzijde is er verlichting met LED-techniek. Een verchroomd eindstuk op de uitlaat en de afgeslankte dakrails geven de auto een wat elegantere uitstraling.

Naast het uiterlijk is ook het interieur aangepakt. Daar zijn voortaan wat betere materialen te vinden. Voortaan voelt het wat zachter aan en er is voortaan een middenarmsteun. Via het nieuwe stuurwiel zijn onder meer de radio en de cruise control te bedienen.

Opnieuw afgestemd

Op het technische vlak is de besturing verbeterd en de vering is opnieuw afgestemd. De motoren zijn een 2,0-liter benzinemotor met 158 pk. Verder is er de 172 pk sterke 2,4-liter.

Die krachtbronnen zijn in elk geval beschikbaar voor de Amerikaanse markt. Hoe het Europese motorenaanbod er uit gaat zien, is nog niet duidelijk. Naar alle waarschijnlijkheid zal hier in ook een 2,2-liter dieselmotor met 163 pk worden aangeboden die afkomstig is van Daimler en eerder in de Dodge Caliber werd gepresenteerd.