De Volkswagen RNS 310 en RNS 510 navigatiesystemen waren de afgelopen tijd gewild roversgoed. Volkswagen komt nu met een speciaal veiligheidsslot.

Het RNS Navi Lock is een diefstalbeveiliging voor beide navigatiesystemen.

Een mechanische beveiliging met een afsluitbare én zichtbare afdekklep is het belangrijkste element. Deze afdekklep is een solide, met kunststof afgewerkte metalen plaat.

Het slot komt van ASSA. Dat moet afdoende zijn om het dievengilde uit de auto te houden. In het verleden werd ook het RNS-navigatiesysteem uit de duurtest-Golf gestolen.

Diefstalpreventie

Het systeem is in de eerste instantie leverbaar voor de Golf VI, Golf VI Variant, Passat Limousine/Variant (VI en VII) en de Passat CC. Al deze diefstalpreventie heeft wel z’n prijs: voor de Passat kost het slot inclusief inbouw en btw 199 euro, Golf-bezitters moeten inclusief inbouw en btw 219 euro betalen. Oftewel de prijs van een goed navigatiesysteem van TomTom of Garmin.

Binnen afzienbare tijd komt het RNS Navi Lock ook beschikbaar voor andere Volkswagen-modellen. Klanten die een RNS Navi Lock willen laten inbouwen, kunnen rechtstreeks contact opnemen met hun Volkswagen-dealer voor het maken een afspraak.