De nieuwe Rolls-Royce Ghost legt het merk geen windeieren. Het is dus zaak om snel te komen met nieuwe carrosserievarianten.

Rolls-Royce heeft dit jaar een recordproductie gedraaid dankzij de komst van de op de BMW 7-serie gebaseerde Ghost.

Het is geen geheim dat daarvan in de toekomst nieuwe carrosserievarianten verschijnen. Wat we nog niet wisten is dat Rolls-Royce er naar streeft om die al binnen drie jaar op de markt te hebben.

Als eerste staat de Ghost met lange wielbasis op het programma. Dat die er al heel vlug aankomt, bewijzen de spionagefoto’s die we onlangs lieten zien. Daarop ziet de Ghost LWB er al opvallend productierijp uit. De wielbasis van deze Ghost wordt een centimeter of vijftien verlengd.

Tweedeurs

Daarna volgen de tweedeurs modellen. Dat zijn een coupé en een cabriolet. In welke volgorde die worden gepresenteerd, weten ze zelfs bij Rolls-Royce nog niet. Wel is al duidelijk dat ze niet, net als bij de Phantom, worden voorafgegaan door een concept car.

Rolls-Royce werkt verder aan alternatieve aandrijvingen. In het verleden zijn al ideeën voor hybrides en elektrische auto’s gepasseerd.

Geen haast

De Engelsen hebben er geen haast mee, want in tegenstelling tot sommige concurrenten in het duurste segment, hebben ze minder te vrezen van de Europese regels rond de gemiddelde uitstoot van het modellenportfolio.

Rolls-Royce is namelijk onderdeel van de BMW Group en daar rijden genoeg Efficient Dynamics modellen en Mini’s rond die de gemiddelde uitstoot van het concern drukken.