Als de kerstman je dit jaar gunstig is gezind, staat er aan het einde van de maand wellicht een Aston Martin One-77 onder de boom. De oplage van de nieuwe supersportwagen is namelijk nog niet uitverkocht.

Aston Martin heeft zestig van de 77 exemplaren van de One-77 al verkocht.

De auto kost een slordige anderhalf miljoen euro en heeft een ongeblazen V12 aan boord met een vermogen van 760 pk. Daarmee is het duurste en krachtigste productieauto van het merk ooit.

Naar verluidt is de topafnemer een klant uit het Middenoosten die voor hem en zijn familie tien exemplaren heeft gekocht. Het contact met de potentiële kopers, loopt direct via de fabriek, waar de gehele auto op wens wordt samengesteld.

Onderstel

Daarbij gaat het niet alleen over opties, kleur en bekleding. Ook de afstemming van het onderstel kan door de klant zelf worden gekozen.

Aangezien geld geen probleem is voor de One-77-koper heeft meer dan de helft van hun ook een op de Toyota iQ gebaseerde Cygnet besteld. Die wordt doorgaans afgeleverd in een kleur die het zelfde is als van de One-77. De productie van de supersportwagen start elk moment; de eerste Cygnets verschijnen in 2011.