We moeten nog even op de officiële onthulling van de BMW 1-serie M Coupé wachten, maar dankzij een officiële fabrieksvideo laat het uiterlijk van de supersnelle 1-serie nu weinig te raden over.

Eindelijk zien we nu dus de 1-serie M Coupé zonder camouflage. De auto is inmiddels geen onbekende meer voor ons: onlangs mochten we al een paar rondjes op het circuit met een 1-serie M Coupé rijden, maar die auto droeg nog enkele stukken psychedelische camouflage met zich mee.

Tijdens onze kennismaking hoorden we dat een aangepaste versie van de 3,0-liter zes-in-lijn uit de Z4 sDrive35is onder de kap ligt. In de snelste Z4 levert de turbomotor 340 pk en 450 Nm, en voor de 1-serie M Coupé verwachten we soortgelijke waarden. Veel meer zit er niet in, omdat de auto anders te veel in het vaarwater van de 420 pk sterke M3 komt.

Identiek

De BMW 1-serie M Coupé eet qua onderstel dankbaar uit de M3-ruif; achteras en differentieel zijn identiek en ook aan de voorkant worden veel componenten, waaronder dempers en remmerij, gedeeld. De Michelins Pilot Sport vullen de wielkasten goed en garanderen innig contact met het wegdek.

De officiële onthulling van de super-1-serie volgt binnenkort, maar de marktintroductie is pas halverwege 2011. Het is het laatste wapenfeit voor de 1-serie, want een opvolger staat te trappelen om het stokje over te nemen.