Het was nog even een mysterie welke motoren Renault aan Mercedes-Benz zou leveren in het kader van het verse samenwerkingsverband. Nu is duidelijk dat de Fransen de diesels in de kleinere Benzen voor hun rekening gaan nemen.

Dat hebben bronnen bij Renault aan Autocar gemeld. Dat betekent dat de A- en B-klasse een 1,6-liter turbodiesel met 130 pk onder de kap krijgen.

Mercedes-Benz komt wel met wisselgeld op de proppen: Renault-Nissan en luxedivisie Infiniti kunnen in de toekomst gebruikmaken van de 2,0-liter viercilinider en de V6- en V8-motoren van het merk uit Stuttgart. De Infiniti’s zouden dan de typeaanduiding ‘IPL, Powered by AMG’ meekrijgen.

Turbomotoren

Bovendien werken de concerns gezamenlijk aan een nieuwe compacte turbomotoren. De benzinemotoren en diesels krijgen een cilinderinhoud die uiteenloopt van 1,2 tot 1,8 liter. Het blok komt in de A- en B-klasse te liggen, Renault gaat de nieuwe benzinemotoren inzetten in de Clio en de Mégane.

De nieuwe Mercedes B-klasse rolt vanaf 2012 uit een gloednieuwe fabriek in het Hongaarse Kecskemét. Daimler heeft maar liefst 800 miljoen euro in het project geïnvesteerd.