AMSTERDAM - De gemiddelde CO2-uitstoot van de nieuw verkochte auto’s in oktober 2010 bedraagt nog geen 130 gram per kilometer, meldt de RAI Vereniging. Da’s voor het eerst in de geschiedenis en daarmee haalt Nederland al het Europese streven van 2015.

Het is niet verwonderlijk dat de gemiddelde CO2-uitstoot van nieuw verkochte auto’s uitkomt op 129 gram per kilometer. Door de fiscale stimulering van zuinige auto’s kiezen zowel particulieren als zakelijke automobilisten massaal voor een auto met een lage CO2-uitstoot.

Dat meldt de RAI Vereniging dan ook in het persbericht. De hele top 20 van de nieuwverkopen in de maand oktober bestaat uit auto’s die in aanmerking komen voor 14 of 20 procent bijtelling.

Vanaf 1 januari 2010 daalde de gemiddelde CO2-uitstoot van nieuw verkochte auto’s in Nederland van 143 gram naar 129 gram per kilometer.

130 gram per kilometer

In Europa is bepaald dat in 2015 alle nieuwe auto’s gemiddeld 130 gram CO2 per kilometer of minder moeten uitstoten.

De komende twee jaar blijft de zuinige auto waarschijnlijk goed verkopen. Dat blijkt uit het interview dat AutoWeek met Minister De Jager van Financiën had.