Op de autoshow in Maleisië wordt op het moment deze Proton Lekir getoond. Dat is niets meer of minder dan een omgebadgede Lotus Europa.

Deze Proton Lekir schittert op het moment op de Kuala Lumpur International Motor Show. Het zou best kunnen dat het model een belletje doet rinkelen, want het is een kopie van de Lotus Europa.

Die werd enkele jaren geleden geïntroduceerd als Lotus voor mensen die iets comfortabelers zochten dan een Elise. Met de Europa is het echter nooit iets geworden en de Evora heeft inmiddels zijn plek opgevuld. 

Proton is al sinds jaar en dag het moederbedrijf van Lotus, vandaar dat het geen verrassing is dat uitgerekend dit Maleisische merk een omgebadgede Lotus op de stand heeft staan. In Maleisië gaat het verhaal dat het aanvankelijk altijd de bedoeling was om de Europa als Proton op de markt te brengen.

Ontwikkeling

Tijdens de ontwikkeling werd besloten dat de auto toch een Lotus moest worden, omdat voor die auto’s een hogere prijs kan worden gevraagd.

De Proton Lekir concept car gaat verder niet gepaard met een boodschap. Het is dus niet duidelijk wat de plannen er mee zijn. Wellicht is het idee om de auto alsnog als Proton uit te brengen op Aziatische markten, met een bijbehorende lage prijs.