Chrysler presenteert volgende maand de nieuwe 300 op de autobeurs in Detroit. Het eerste persmapje is dit weekeinde al uitgepakt, want de eerste officiële foto’s van het fors herziene model doen al de ronde.

Na de spionagefoto’s die we vorige maand brachten, viel er weinig meer te raden over hoe de vernieuwde Chrysler 300 er uit zou komen te zien.

Voor de Europese markt is dit model nauwelijks meer relevant. Het Chrysler-netwerk wordt hier opgeheven ten gunste van Lancia. Wel blijft Jeep actief in ons werelddeel. In Groot-Brittannië ligt dat anders: daar mag Chrysler gewoon blijven omdat er geen rechtsgestuurde Lancia’s worden gebouwd.

Deze 300 is geen geheel nieuw model, maar is zowel technisch, uiterlijk als innerlijk stevig aangepakt. De nieuwe lijnen van de auto sluiten mooi aan bij de onlangs gepresenteerde 200, die de Sebring moet doen vergeten.

Nieuwe koplampen

De nieuwe koplampen met LED-verlichting zijn de grootste attractie van het nieuwe model.

Onder de motorkap vinden we in de eerste plaats de nieuwe V6 Pentastar motor. Die heeft voor de grote sedan een vermogen van 296 pk en een maximale trekkracht van maximaal 352 Nm. Dan is er nog de Hemi V8 met een vermogen van 365 pk en een trekkracht van maximaal 528 Nm. De achtcilinder is voortaan voorzien van de broodnodige ‘Fuel Save’-techniek.

Lancia-versie

In 2012 verschijnt van deze Chrysler ook een Lancia-versie die wordt in een oplage van 10.000 tot 15.000 stuks per jaar gebouwd in de Canadese Brampton-fabriek, waar ook deze 300 vandaan komt. Lancia gebruikt dan vier procent van de capaciteit van die vestiging.