Er komt zeker geen coupéversie van de nieuwe Ford Focus. Daarmee zal een reïncarnatie van de Ford Capri dus altijd wel een droom blijven.

Opel durft het aan om een coupévariant van de Insignia uit te brengen als opvolger van de Calibra. Ford ziet echter geen brood in een Focus coupé om een andere illustere naam uit het verleden te laten herleven: de nieuwe Capri komt er niet.

“Denk je dat er nog brood zit in de coupémarkt of vind je toch dat de vijfdeurs hatchback de toekomst heeft?,” vraagt marketingman Mark Schrimer van Ford in Amerika zich af. “Ik kan je vertellen dat er geen plannen zijn voor een coupémodel van de Focus.”

Geruchten

Al tijden gaan er geruchten over de komst van een nieuwe Capri. Volgens de meest optimistische verhalen zou er komende januari in Detroit een concept car staan voor een dergelijk model. “Er zijn geen plannen voor een driedeurs of een coupé.

Het blijft voor de Focus bij een vijfdeurs, een vierdeurs sedan en een stationwagen.” De almaar slinkende markt voor driedeurs hatchbacks en kleine coupés is er de oorzaak van dat Ford een dergelijk model niet aandurft.