AMSTERDAM - Van het Zwitserse Rinspeed zijn  de meest waanzinnige creaties op wielen gewend. Deze Bamboo is nog steeds een eersteklas blikvanger, maar is realistischer dan ooit.

Rinspeed laat er geen gras over groeien en toont alvast de primeur voor de Autosalon van Genève, die in maart wordt gehouden. Dit keer steelt deze Bamboo de show op de stand van de Zwitserse creatievelingen.

De auto heeft zijn naam gekregen omdat hij is opgetrokken uit materiaal dat is gemaakt van bamboevezels.

Het lijdt geen twijfel dat de Citroën Méhari uit de jaren ’70 model heeft gestaan voor deze Rinspeed. “Deze cabrio geeft je zin in de zomer, licht, een rustig tempo en een verlangen naar het strand. Je verwacht Brigitte Bardot achter het stuur met playboy Gunther Sachs naast haar,” meldt Rinspeed.

Elektrische aandrijving

De auto is voorzien van elektrische aandrijving en dat geldt ook voor de tweewieler die ook nog aan boord is. De 3,89 meter en 1.090 kilo zware auto haalt er 120 km/u mee en heeft een actieradius van zo’n 105 km.

Verder is er alles aan gedaan om de auto zo simpel mogelijk te houden. “Geen toeters en bellen, niets is overbodig. Alle vormen zijn zo puur mogelijk gehouden.”