AMSTERDAM - Toyota wil met de FT-86 nadrukkelijk z’n sportieve aspiraties uiten, maar het is natuurlijk zonde om een nieuw platform puur voor zo’n nichemodel te ontwikkelen. Vandaar dat ook de Lexus IS gebruik gaat maken van dit achterwielaangedreven platform.

Dat meldt Road&Track. We moeten overigens nog wel even wachten op de nieuwe Lexus IS, want Road&Track meldt dat de auto pas in 2013 wordt onthuld.

Details over de auto zijn logischerwijs nog niet bekend, dus of ook de boxermotor van de FT-86 z’n weg naar de Lexus vindt, is nog een groot vraagteken. Waarschijnlijk niet want Lexus wil in 2015 100 procent hybride zijn.

De Nederlandse importeur zal de nieuweling graag zien verschijnen, want in ons land heeft de IS het vrij moeilijk. Sinds 2010 staat de teller op 3.730 exemplaren en dit jaar wist de importeur nog maar 135 exemplaren aan de man te brengen.

Verwelkomen

De Toyota FT-86 kunnen we al eerder verwelkomen. Waarschijnlijk in november 2011, want volgens ingewijden onthult het Japanse merk de auto volgend jaar op de LA Auto Show. De FT-86 krijgt achterwielaandrijving en een boxermotor.

Die verraadt verwantschap met Subaru. En inderdaad, ook dat merk krijgt een variant van deze coupé in het gamma (foto 3). De showroomintroductie volgt in de loop van 2012.