AMSTERDAM - China is hard op weg de grootste markt van Rolls-Royce te worden. Het almaar toenemende aantal miljonairs betaalt graag voor de Britse trots, ondanks de exorbitante importheffingen.

Rolls-Royce wil volgend jaar achthonderd auto’s verkopen in China. Daarmee passeert het land Amerika als grootste markt voor het merk. In de eerste tien maanden van dit jaar zijn vijfhonderd Rollsen afgeleverd in China. Vorig jaar waren dat honderd stuks. Dat meldt persbureau Bloomberg.

Met name door de nieuwe Ghost doet Rolls-Royce goede zaken Tot en met oktober zijn dit jaar 2.009 exemplaren gebouwd. Vorig jaar, toen er alleen nog de Phantom was, zijn 1.001 stuks gebouwd.

Tot nu toe staat het productierecord onder supervisie van BMW op 1.212 auto’s – een aantal dat in 2008 werd behaald.

Genoeg klanten

Volgens recente studies telt China 675.000 dollarmiljonairs; 6,1 procent meer dan vorig jaar. Genoeg potentiële klanten dus voor de Phantom die dankzij alle importheffingen die in China gelden een vanafprijs heeft van 755.950 euro en de Ghost, die te koop is vanaf 470.000 euro.

Om de toenemende verkoop in goede banen te leiden, opent Rolls-Royce het komende halfjaar vier extra showrooms in China.