AMSTERDAM - Tuner Novitec gaat helemaal los op de Abarth 500. Ze kunnen het kleintje kietelen tot boven de 200 pk.

Novitec, sinds jaar en dag een klinkende naam op het gebied van tuning van Italiaanse auto’s kan de 135 pk sterke 1,4-liter Multijet motor van de Abarth 500 opvoeren tot liefst 212 pk. Voor wie dat iets te veel is, kan ook kiezen voor een tussenstap van 164 pk. De Novitec NT4-Corse, zoals de tuningset heet, is te koop voor 3.016 euro.

Voor dat geld wordt de standaard turbo vervangen door een flinker exemplaar en de techniek van de luchttoevoer is helemaal gewijzigd. Verder is de brandstofinspuiting veranderd en natuurlijk is de software geheel herzien.

Met zijn 212 pk heeft de Abarth een maximale trekkracht van 325 Nm. Standaard is dat 206 Nm. De getunede versie kan in 6,8 seconden van 0 naar 100 km/u en de topsnelheid is 223 km/u.

Stoer

Het plaatje wordt helemaal compleet met het sportuitlaatsysteem, dat zorgt niet alleen zorgt voor een stoere uitstraling maar ook voor een bijbehorend geluid. Verder kunnen er nog sportveren worden gemonteerd die de auto 3,5 centimeter verlagen.

Tot slot heeft Novitec keuze uit een assortiment wielen van 17 en 18 inch en wordt er nog gewerkt aan een koolstofvezel voorspoiler.