Ford denkt na over een opvolger van de Ford GT. Dat wordt geen ouderwets pk-monster, de bolide moet een groen randje krijgen.

Het idee van BMW, dat de Efficient Dynamics concept car in productie neemt, krijgt navolging. Ook Ford denkt na over een groene sportauto die kan worden gezien als opvolger van de GT.

Die rouwdouwer deed Ford zich in 2003 cadeau ter ere van het honderdjarig bestaan.

Volgens het Amerikaanse Motortrend zijn de hoge heren bij Ford er nog niet uit of de volgende smaakmaker van Ford alleen maar heel zuinig wordt gemaakt of dat er wellicht de mogelijkheid is om een elektrische sportauto te bouwen zoals Mercedes dat doet met de SLS AMG E-Cell en Porsche met de 918 Spyder.

In elk geval is al zeker dat áls de nieuwe sportauto er komt, er een gelimiteerde oplage wordt gebouwd en dat het zeker geen koopje zal zijn.

Ford, dat als enige van de ‘Grote Drie’ tijdens de crisis geen beroep deed op staatshulp, wil in de nabije toekomst winstpakkers op de markt brengen.

Dat is de reden dat er niet wordt gewerkt aan een concurrent voor de Chevrolet Volt, die voor GM weliswaar een goede imagomaker is, maar waar waarschijnlijk geen winst op wordt gemaakt.