AMSTERDAM - Chevrolet komt tegen de zomer van 2011 met de Cruze hatchback. De productieversie van deze vijfdeurs verwachten we in maart op de Salon van Genève te kunnen aanschouwen, op de foto’s is te zien hoe de auto wordt klaargestoomd.

Met alleen een C-segmentsedan red je het niet op de Europese markt. Daarom komt Chevrolet ook met een vijfdeursversie van de Cruze. Die Cruze hatchback was al als concept te zien op de autoshow in Parijs, toen verwachtte de Nederlandse importeur de productieversie in mei 2011 in de showrooms.

Het studiemodel zag er al rijp uit. Denk de blauwe koplampen weg en de funky achterlichten en je weet hoe de definitieve versie wordt. Op de beelden van de gecamoufleerde Cruze hatchback zien we ook minder grote wielen. Want op een showauto monteer je natuurlijk niet 17 inch maar vul je de wielkasten zo ver mogelijk op.

Astra

Op foto 3 zien we nog het kontje van een Opel Astra, waarmee de Cruze onderhuids veel componenten deelt.

Het motorengamma van de Cruze bestaat vooralsnog uit een 1.6 en een 1.8 benzine, en de 2.0 diesel is er in twee versies. Op termijn zal echter ook het 1.4 turboblok van GM, dat met 120 en 140 pk wordt geleverd, onder de stoere neus van de Cruze te vinden zijn.