De Tomaso heeft zeggenschap gekregen over de Siciliaanse Fiat-fabriek in Termini Imerese. Daarmee heeft DeTomaso zijn derde productiefaciliteit. In maart wordt voor het eerst het nieuwe model van het merk getoond.

De Italiaanse ex-Fiat en ex-SKF-topman Gianmario Rossignolo (79) probeert vanaf volgend jaar De Tomaso weer nieuw leven in te blazen.

Onlangs kocht hij de merkenrechten daarvan en op de Autosalon van Genève moet voor het eerst het nieuwe model te zien zijn. Daarvan is al bekend dat het een SUV wordt.

Eerder probeerde Rossignolo Isotta Fraschini opnieuw op de markt te brengen. In 1996 stond de Isotta Fraschini T8 op Genève. Die was gebouwd op basis van de Audi A8. Van dit project is verder echter nooit meer iets vernomen.

Banen

Als de productie van de huidige Lancia Ypsilon afloopt, neemt Fiat afscheid van de Termini Imerese-fabriek op Sicilië. Dat betekent dat er 1.400 banen verdwijnen in een regio die het toch al zo moeilijk heeft.

De vestiging wordt overgenomen door het nieuwe DeTomaso. Dat meldt het vakblad Automotive News. Daarvoor deelt de Siciliaanse regering 350 miljoen euro subsidie uit.

Naast Termini Imerese heeft De Tomaso al de beschikking over een voormalige fabriek van toeleverancier Delphi in Livorno en de voormalige Pininfarina-fabriek in Grugliasco.

Daarmee heeft Rossignolo de beschikking over 1.100 werknemers die op het moment uit publieke gelden worden betaald. De Tomaso hoopt op termijn drieduizend stuks van de SUV te gaan produceren en even zo veel exemplaren van een sedan en een coupé.