De Renault Mégane RS mag dan tot de elite van de hothatches behoren, ruimte voor verbetering is er altijd. By Emotions denkt van wel, althans.

Allereerst monteert de tuner een verlagingsset (455 euro), die de bodyroll vermindert. By Emotions biedt ook een upgrade van de Brembo-remmen aan, bestaande uit Ferodo remblokken, staalflex remleidingen en hoogwaardige remvloeistof (690 euro).

Optioneel zijn er de carbon remkoelers afgeleid van die van de Mégane Trophy V6. De prijs hiervan is op aanvraag.

Misschien nog wel belangrijker is het extra vermogen: door een aangepast motormanagement (799 euro), een speciaal RVS uitlaatsysteem (990 euro) en een intercooler (925 euro) stijgt het vermogen naar 310 pk. Het maximumkoppel wordt 400 Nm.

Andere highlights zijn magnesium wielen (prijs op aanvraag) en een gepersonaliseerd interieur. De verbeteringen hebben betrekking op de handremhoes, stoelen, zijpanelen, pookhoes, de zijkanten van de middenconsole, de A-stijlen, de hoedenplank en de hemelbekleding.

Het totale interieurpakket kost 4.000 euro, maar vanaf 1.800 euro levert By Emotions ook delen van het pakket.

De laatste optie is het weglaten van RS-logo’s, de Renault-logo’s, handgrepen in de carrosseriekleur, een spoilerlip in carrosseriekleur aan de voorzijde en hoogglans afwerking van het dak. De kosten zijn 800 euro. Bestellen kan bij Renault Sport dealer Van Kerkhof & Visscher.