AMSTERDAM - Tot op heden deden we het nog met rechtsgestuurde exemplaren. Daaraan komt nu een einde: de eerste lading Europese Mitsubishi’s i-MiEV is gearriveerd in de haven van Zeebrugge.

Mitsubishi geldt met de i-MiEV als één van de pioniers op het gebied van elektrische auto’s. De exemplaren die tot nu toe in ons werelddeel terecht zijn gekomen, zijn rechtsgestuurde exemplaren zoals die in Japan worden geleverd.

Onlangs reden we in Parijs met het eerste linksgestuurde exemplaar in Europa. Deze week is in de haven van Zeebrugge de eerste lading Europese i-MiEV's gelost, waardoor de levering aan de klanten kon beginnen.

Verkoopsucces

Afgelopen dinsdag is in de Mizushima-fabriek het vijfduizendste exemplaar van de band gerold. De elektrische i is in productie sinds juni 2009. In de eerste maand dat de auto in de verkoop was, zijn drieduizend exemplaren besteld in Japan.

Naar verwachting zal volgend jaar de productie een grotere vlucht gaan nemen. Dan maakt de elektrische Mitsubishi ook zijn opwachting op de markten in Noord-Amerika. De uitvoering voor die landen werd gepresenteerd op de autoshow in Los Angeles.