BMW zet in 2011 een geheel frisse 1-serie in de showrooms. De nieuwe 1-serie met fabriekscode F20 is er dan alleen als drie- en vijfdeurs hatchback. Voor de huidige 1-serie Coupé en Cabriolet zijn er dan nog geen vervangers, die moeten nog een paar jaar wachten op aflossing.

Onze collega’s van AutoBild hebben beeldmateriaal waarop te zien is dat de 1-serie Coupé en Cabriolet nog een lichte facelift ondergaan. Die staat volgens het Duitse zusterblad voor volgend jaar op de planning.

Volgens AutoBild moet de Coupé nog drie jaar mee, de Cabriolet krijgt over twee jaar een opvolger. Voor de Coupé zal dat geen probleem zijn, die krijgt volgend jaar een enorme imagoboost dankzij de 1 M Coupé.

De wijzigingen zijn minimaal. Iets andere koplampen, een gewijzigde achterbumper en ook het interieur wordt volgens AutoBild licht onderhanden genomen.

Van de nieuwe 1-serie zijn al veel spionagefoto’s gepubliceerd. Onlangs zag onze spionagefotograaf kans beelden te schieten van het interieur. Uiteraard komen er van de nieuwe generatie ook een Cabriolet en een Coupé, maar die zullen dus niet voor 2013 en 2014 verschijnen.