Niks mis met de BMW-diesels, maar wat AC Schnitzer betreft mag het allemaal nog wel wat potenter. Vandaar dat het merk op de Essen Motor Show extra snelle versies van de 5-serie Touring met turbodiesel toont.

AC Schnitzer heeft powerkits voor alle diesels beschikbaar. Zo kan de Duitse tuner het vermogen van de 520d laten stijgen tot 218 pk. Standaard is dat 184 pk.

Bij de 525d stijgt het vermogen naar 245 pk (standaard: 204 pk), de 530d van AC Schnitzer schopt het tot 286 pk. Bij de 535d overtreffen de ingenieurs zichzelf helemaal: het vermogen stijgt naar 360 pk.

Niet alleen motoren

De tuner laat het niet bij de motoren alleen. Zo levert AC Schnitzer een verchroomde sportuitlaat, remmen met meer bijtkracht en sportveren.

Het pakket aerodynamische verbeteringen omvat onder meer een voorspoiler, sideskirts, een dakspoiler achter en een aangepaste achterbumper. Binnenin biedt de tuner een nieuw sportstuur, carbon of aluminium interieurtrim, verlours matten. Lichtmetaal met een diameter van 19 of 20 inch maakt het pakket compleet.