Botsproefinstituut EuroNCAP heeft weer een aantal nieuwe modellen tegen de muur gezet. Daaronder is de Landwind CV9, die net als het vorige model van het merk weer akelig door de mand valt.

Bij de crashtests van EuroNCAP, scoort de nieuwe Landwind CV9 slechts twee sterren. Voor de bescherming van de inzittenden worden drie sterren gescoord.

Het Chinese Landwind deed eerder een poging de westerse markt te veroveren met een SUV, die sterk deed denken aan de Opel Frontera. Aan die poging kwam een einde toen bleek dat de auto nul sterren scoorde bij de crashtests.

Landwind wil met de CV9 een budget-alternatief bieden voor auto's in de klasse van de Renault Scénic. De auto moet zeer binnenkort bij de Nederlandse dealers staan.

Nieuwe poging

Tijdens de onderzoeken van de EuroNCAP, deed de Kia Venga een nieuwe poging. Eerder scoorde de auto vier sterren, maar inmiddels is de auto aangepast, zodat de vijfsterrenscore is behaald.

Verder viel op dat de Jaguar XF niet verder komt dan een score van vier sterren. De zijdelingse paaltest viel tegen en de bescherming door de stoelen en de hoofdsteunen blijkt niet van het allerhoogste niveau. Ook de Volkswagen Amarok en de Nissan Micra kwamen niet verder dan vier sterren.

De vijf sterren zijn wel uitgedeeld aan de Mini Countryman, Audi A1, Ford C-Max en Grand C-Max, de Kia Sportage, Opel Mervia, de nieuwe Passat en VW Sharan en Seat Alhambra.