Opel geeft de Corsa een nieuw front, maar ook de achterzijde en het interieur is aangepakt. En er komen opvallende kleuren, het appeltjesgroen van vroegere Kadetts kun je vanaf januari 2011 bestellen.

De Opel Corsa gaat zijn tweede jeugd in. De koplampen moeten de compacte hatchback wat meer op de Astra en Insignia doen lijken, de grille is veranderd en we zien andere mistlampen.

Ook de Opel-logo’s op de neus en achterkant zijn anders vormgegeven en dat zorgt er samen met het opgewaardeerde interieur voor dat de Corsa weer even mee kan.

De toplaag van het dashboard is anders van structuur en Opel biedt meer variaties aan om de binnenkant op te leuken. Een parelmoerwitte middenconsole behoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden.

Scherm

Opel monteert een nieuw navigatiesysteem met touchscreenbediening. Dat is een vijf inch groot scherm waarbij je kunt kiezen uit 2D- en 3D-weergave en je kunt bij het kiezen van een bestemming ook de meest zuinige route kiezen. Bluetooth-techniek voor de telefoon zit ook in dit Touch&Connect-systeem.

Op motorengebied heeft Opel de Corsa het afgelopen jaar al opgefrist. Wel nieuw zijn de lakken, en wij zijn al fan van het appeltjesgroen dat Opeltjes uit de jaren zeventig en tachtig sierde. Opel biedt verder Corsa Color-stripes aan en ook de kleuren Henna-rood en Guacemole-wit zijn nieuw.

De prijzen van de vernieuwde Corsa die vanaf januari 2011 leverbaar wordt zijn nog niet bekend.