Opel is bezig met het ontwikkelen van drie nieuwe kleine modellen, die we later in dit decennium gaan zien. De ontwikkeling van die auto’s wordt grotendeels in Korea gedaan.

Opel komt in dit decennium nog met drie nieuwe modellen. Daaronder zijn een nieuwe Corsa, een kleintje in het A-segment én een premium kleintje in de klasse van de Mini/Mito/DS3 die intern ‘fun and fashion’ is gedoopt. Dat meldt het Engelse Autocar.

Het premium-model en de nieuwe Corsa worden volgens bronnen van de Engelsen bij General Motors in Korea ontwikkeld. Het platform waarop die twee worden gebouwd, is eveneens afkomstig uit dat land. De Mini-concurrent wordt zelfs voor het grootste deel in Azië ontwikkeld; in Duitsland worden hooguit de puntjes op de i gezet.

Het werk voor de nieuwe Corsa zou al in een vergevorderd stadium zijn. De premium-Opel staat pas voor 2013 op de planning; het ontwerp ervan zou nog niet gereed zijn. Hoogstwaarschijnlijk wordt de nieuwe Corsa ook in Korea gebouwd. De productie van het premium-kleintje vindt, zoals het er nu uitziet, gewoon in Europa plaats.