AMSTERDAM - De Mercedes CLS krijgt, net als de S-klasse, de beschikking over de 204 pk sterke viercilinder diesel. De prijs van die CLS 250 CDI is nu bekend.

Mercedes deinst er niet voor terug om de toppers uit de modellenreeks ook van een viercilindermotor te voorzien. De uitverkoren krachtbron is de 2,1-liter CDI met een vermogen van 204 pk. De prijs van de Mercedes-Benz CLS 250 CDI BlueEffinciency, zoals de auto met deze techniek officieel heet, is 72.900 euro. Dit bedrag geldt vanaf januari van het volgende jaar.

De motor is gekoppeld aan de 7G-Tronic versnellingsbak. De auto is goed voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 7,5 seconden en de topsnelheid bedraagt 242 km/u. Als gemiddeld verbruik geeft de fabrikant 5,1 liter per 100 km op. De bijbehorende CO2-uitstoot is 134 gr/km.

Actiepakket

De nieuwe CLS is gepresenteerd in het jaar dat Mercedes-Benz 125 jaar bestaat. Dat vieren de Duitsers met een heus actiepakket voor de nieuwe vierdeurscoupé. De Edition 125! Hij heeft als extra’s een audiosysteem met dvd-navigatie, een telefoon met Bluetooth-bediening, een cd/dvd-speler met acht luidsprekers en een aux-aansluiting, een alarmsysteem met interieurdetectie en hellingshoeksensor.

Ook is er het Park Tronic Systeem en een verwarmde ruitensproeierinstallatie. Normaliter kost dit pakket 2.900 euro. Tot en met de marktintroductie van de auto, die eind januari is, is het te koop voor slechts 989 euro.