Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Om bang van te worden: Hamann BMW X5 M

AMSTERDAM - Zo kort voor de Essen Motor Show barst het Duitse geweld weer los. Tuner Hamann vond het nodig de toch al niet kinderachtig gemotoriseerde X5 M verder op te peppen. Dat resulteert in maximaal 670 pk!

Laten we beginnen met de motorische aanpassingen, want Hamanns gebruikelijke aanpak van het uiterlijk zal niet ieders smaak zijn. Al is dat natuurlijk persoonlijk. Het V8 twinturboblok levert standaard 555 pk. Hamann past het motormanagement aan, zodat de motor 610 pk levert en het koppel knalt dan van 680 naar 780 Nm. De begrenzer op 250 km/h wordt eraf gehaald.

Maar dan is er nog de Hamann HM 670 Sports Kit. Dan levert de SUV een monsterachtige 670 pk en 950 Nm en dendert de gigant door naar een top van boven de 300 km/h.

Bestel je dan ook nog de Flash Evo M-bodykit dan blaast –ie alleen al door zijn verschijning iedere andere weggebruiker van de linkerrijstrook. Wielen tot 23 inch kunnen in de verbrede wielkasten, een zwarte motorkap met grote gaten erin en een interieur bekleed met alcantara zorgen voor een schreeuwerig uiterlijk.

Aanbevolen artikelen