AMSTERDAM - De provincie Limburg heeft 2,1 miljoen euro geïnvesteerd voor de productie van elektrische auto’s bij Nedcar.

De provincie Limburg geeft een subsidie van 2,1 miljoen euro aan de Rheinisch Westfälische Technische Hochschule (RWTH) om een samenwerking met Nedcar te stimuleren.

Daarbij moeten de Limburgers worden geholpen kennis op te doen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrische mobiliteit.

Streetscooter-project

Bij de Universiteit in Aken loopt een langjarig programma waarvan de kosten 100 miljoen euro bedragen. Daarbij wordt onder meer het Streetscooter-project ontwikkeld. Daarachter gaat een elektrisch stadsvoertuig schuil.

De kennis die Nedcar opdoet in Duitsland kan in de toekomst worden gebruikt om elektrische auto’s te produceren in Born. Volgens de provincie is Nedcar een potentiële productielocatie voor de Streetscooter. Als dat doorgaat, staat die in 2014 op de productielijn.

Universiteiten

De RWTH ligt op slechts vijf kilometer afstand van het Limburgse Vaals. “We hebben een van ’s werelds grootste technische universiteiten om de hoek liggen”, zegt gedeputeerde Jos Hessels van Economische Zaken.

“Daar moeten we in Limburg veel meer gebruik van maken. Ik beschouw de RWTH ook als een beetje van ons”.

Vorig jaar deed GroenLinks al de suggestie om Nedcar, na het verdwijnen van de Mitsubishi-productie, in te zetten als fabriek voor elektrische auto's.