Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

“Kleine serie Lamborghini Sesto Elemento”

AMSTERDAM - Lamborghini heeft plannen om een zeer kleine serie te bouwen van de Sesto Elemento, die onlangs als nieuwe concept car is gepresenteerd. De prijs is zeer gepeperd en de eerste exemplaren zouden al zijn verkocht.

Na de Reventón lijkt het bij Lamborghini tijd voor een nieuw model dat in een zeer kleine serie wordt gebouwd. Het Franse Cartech weet te melden dat de Sesto Elemento concept car, die vorige maand in Parijs is gepresenteerd, waarschijnlijk in een kleine serie wordt gebouwd.

In Sant’Agata wil men zeven tot tien exemplaren maken voor een verkoopprijs van 2,5 miljoen euro. Volgens de Fransen zouden zich voor vijf exemplaren al een koper hebben gemeld.

De Sesto Elemento geldt als het technologische uithangbord voor de modellen van de toekomst. De auto weegt slechts 999 kilo en is voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van lichtgewicht bouw.

De concept-car had de V10 uit de Gallardo Superleggera en kan daarmee in 2,5 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid moet bij de 350 km/u liggen.


Lees meer over:

Lamborghini

Aanbevolen artikelen