Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

'Amsterdam meest stressvolle parkeerstad'

Nederlanders vinden parkeren in de Randstad geen pretje. De vier grote steden voeren namelijk de lijst van meest stressvolle parkeersteden aan.

Dat blijkt uit een onderzoek van Park-Line. Amsterdam heeft de twijfelachtige eer de meest stressvolle parkeerstad van ons land te zijn. Maar liefst 86 procent van de deelnemers aan het onderzoek zegt parkeren in onze hoofdstad als ‘onprettig en stressvol’ te ervaren.

Den Haag (77 procent), Rotterdam (77 procent) en Utrecht (76 procent) doen het nauwelijks beter. Parkeren in de eigen wijk zorgt bij slechts 12 procent voor stress.

Ook heeft een overgroot deel van de deelnemers aan het onderzoek (84 procent) onbegrip voor de parkeerautomaten waar het kenteken van auto moet worden ingevoerd.

Ouderen

63 procent vindt de automaten ongrijpelijk voor ouderen (70+) en maar liefst 84 procent denkt dat toeristen en niet-Nederlands-sprekenden flink wat moeite met de Nederlandse automaten hebben.

73 procent van de mannen parkeert én betaalt, bij de vrouwen is dit slechts 23 procent. Bij de vrouwen neemt 46 procent alleen de betaling voor haar rekening. De kans op parkeerboetes is in Flevoland, Noord- en Zuid-Holland het grootst. In die provincies had maar liefst 24 procent van de respondenten het afgelopen jaar een parkeerboete ontvangen.

Aanbevolen artikelen