Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Mercedes SLK op bezoek in Deventer

Mercedes is hard aan het werk om de SLK te voltooien, maar de boog kan natuurlijk niet altijd gespannen blijven. Een testrijder nam daarom z’n prototype mee naar Deventer voor een bezoek aan vrienden en kennissen.

De Mercedes SLK is momenteel een veelgespotte auto, maar het is voor het eerst dat we ‘m in Nederland tegenkomen. AutoWeek-lezer Alexander Maslow spotte de auto in Deventer.

De SLK werpt z’n camouflage steeds verder af: Alleen de logo’s zijn nog afgeplakt en voor de vorm zijn er ook nog wat stukken camouflagetape op de carrosserie.

Onder de kap verwachten we aan de basis de nieuwe generatie direct ingespoten motoren. Dat zou betekenen dat een SLK 200 CGI en 250 CGI leverbaar worden met respectievelijk 184 en 204 pk. Ook de V6 benzine is er inmiddels met directe inspuiting, als 350 goed voor minimaal 306 pk. Wellicht komt er ook een diesel.

Magic Sky Control

Onlangs kregen we al een eerste levensteken van de SLK via de officiële weg. Mercedes-Benz heeft bekendgemaakt dat de auto als eerste (optioneel) een dak met Magic Sky Control. Door middel van een druk op de knop kunnen de inzittenden met dat systeem ervoor zorgen dat het ruitje in de hardtop minder zonlicht doorlaat.

Mercedes-Benz onthult de SLK halverwege januari. De auto komt echter niet op de NAIAS in Detroit te staan, want daar wil het merk de spotlights richten op de grondig gefacelifte C-klasse. Beide auto’s staan eind maart bij de Nederlandse dealers, aldus een woordvoerder.

Aanbevolen artikelen