Chrysler en Fiat zijn bezig met haalbaarheidsstudie voor een SUV voor Maserati en Alfa Romeo op het platform van de Jeep Grand Cherokee.

Fiat en Chrysler-baas Sergio Marchionne bevestigt bij het vakblad Automotive News dat er wordt nagedacht over SUV’s van Maserati en Alfa Romeo op basis van het platform van de nieuwe Jeep Grand Cherokee. “Het is belangrijk dat het vele werk dat in de ontwikkeling van de nieuwe Grand Cherokee is gaat zitten, optimaal wordt benut,” vindt hij.

Het platform is nog ontwikkeld in nauwe samenwerking met Daimler en kan zeer krachtige motoren aan. Voor het model van Maserati wordt dan ook een Ferrari-motor overwogen. Bij dat merk worden op het moment de 4,2- en 4,7-liter V8’s gebouwd die voor de modellen van Maserati wordt ingezet.

Zeven plekken

In de VS staat ook de Dodge Durango al op Grand Cherokee-basis. Die is voorzien van zeven zitplaatsen. Voor Alfa Romeo en Maserati is een SUV onmisbaar als die merken grote aantallen willen gaan verkopen in de VS. Bij beide merken is al eens gespeeld met de gedachte van een dergelijk model. Dat heeft in 2003 al eens de Kubang en Kamal concept cars opgeleverd.

In het business plan van Alfa Romeo staat al beschreven dat er in 2012 een kleine crossover verschijnt en in 2014 een groter crossover-model. De auto op Grand Cherokee-basis zal daaraan dus een toevoeging zijn. In de toekomstplannen van Maserati wordt niet gesproken over een SUV.

Marchionne meldt dat als de plannen doorgaan, de modellen worden gebouwd in de Jefferson North-fabriek van Chrysler in Detroit. Over twaalf tot achttien maanden kan het al zo ver zijn.