AMSTERDAM - Mazda is op zoek naar een nieuwe stijl. Dit is het voorstel van de Amerikaanse ontwerpstudio in een serie concept cars. De Mazda MX-0 is een absolute vedergewicht.

Bij Mazda is de Design Challenge aan de hand waarbij de ontwerpstudio’s uit verschillende windstreken voorstellen doen voor de lijn van Mazda voor de nabije toekomst.

Eerder maakten de studio’s in Duitsland, de VS en Japan de Shinari concept; die wordt gezien als blauwdruk voor de komende RX-9. Op de autoshow in Los Angeles, die later deze maand losbarst, toont het Amerikaanse team deze MX-0.

De MX-0 blinkt vooral uit door een laag gewicht. Exacte specificaties geven de makers nog niet, maar er wordt een massa beloofd van minder dan 500 kilo. De auto wordt gezien als iets wat in het volgende decennium werkelijkheid kan worden.

MX-5

De auto is gebaseerd op de MX-5 waarna het concept is gesimplificeerd en de hoeveelheid onderdelen zo veel mogelijk is gereduceerd. Bij het overgebleven pakket, is geprobeerd zo veel mogelijk gewicht af te schaven.

De MX-0 valt in de filosofie van Mazda om het gewicht en het verbruik van de nieuwe modellen zo veel mogelijk te reduceren. Dat is samengevat in het Skyactiv concept.