Audi heeft een mysterieuze foto vrijgegeven van een assortiment modellen én een auto onder een doek. Dat is de nieuwe A6, die over een paar weken wordt onthuld.

Audi maakt zich op voor de komst van de nieuwe A6. Die hebben we al een paar keer gesnapt tijdens testritten en moet over een paar weken worden onthuld. Dit is de eerste foto van Audi waarop het nieuwe model te zien is. Wel jammer dat er een doek overheen zit.

Toch is er niet zo veel fantasie voor nodig om te raden wat er onder te zien valt. De nieuwe A6 wordt niets meer of minder dan een A7 Sportback met een traditionele sedan-kont en een wat minder frivole daklijn. Ook het motorenpalet komt grotendeels overeen met de A7, al wordt het aan de onderzijde nog aangevuld met minder vermogende diesels en benzinemotoren.

De A6/A7-reeks belooft een hele familie te worden. De A6 komt er natuurlijk ook weer als stationwagen en het is de bedoeling dat van de A7, die in Sportback-verschijning een vijfdeurs hatchback is, ook een tweedeurs coupé verschijnt. Vervolgens moet een cabrioletvariant over een paar jaar de kers op de taart zijn.