AMSTERDAM - De komende periode wordt cruciaal voor Chrysler: kan het merk met nieuwe modellen het hoofd boven water houden? Een belangrijk onderdeel van de plannen is de 300C, die wij nu zonder camouflage hebben betrapt.

We zien dat de 300C z’n karakteristieke profiel behoudt, toch een beetje z’n handelsmerk. De koplampen zijn echter beduidend moderner dan de huidige exemplaren en de grille is iets bescheidener.

Ook de achterlichten zijn anders dan voorheen. Het interieur maakt naar verwachting een flinke kwaliteitssprong.

Onder de kap is er belangrijk nieuws in de vorm van de Pentastar V6 met een vermogen van ongeveer 300 pk. Voor de liefhebbers van de traditionele Hemi-V8 hebben we goed nieuws: die blijft gewoon beschikbaar.

Detroit

Omdat Chrysler al druk bezig is met de fotoshoot, verwachten we uiterlijk op de NAIAS in Detroit de onthulling van deze nieuwe 300C.

Interessant voor ons Europeanen is dat de nieuwe 300C de basis vormt van een nieuwe Lancia. Die geldt als geestelijke opvolger van de Thesis en zal net als de Chrysler uit de Brampton-fabriek in Canada rollen. De productie van het Italiaanse derivaat start waarschijnlijk in 2012.