Het excentrieke Morgan breidt het gamma uit in een opvallende richting: het merk komt met een driewieler. Hier hebben we het eerste beeld en de officiële informatie voor u.

Qua prestaties is de Morgan Threewheeler een serieuze machine. De 1800 cc V Twin motor is afkomstig van Harley Davidson en levert 100 pk.

Sprinten naar 100 km/h kost de 500 kilogram zware driewieler 4,5 seconden. De topsnelheid is ongeveer 185 km/h. Schakelen gaat met de hand via een vijfbak.

De Threewheeler is vanaf volgend jaar in acht verschillende kleuren te bestellen. De koper kan bovendien kiezen uit diverse soorten leder.

Familiebedrijf

Morgan begon in 1909, het jaar van oprichting, met de bouw van driewielers. Daarmee ging het familiebedrijf door tot juli 1952.

Jarenlang heeft Morgan niets met de ontwerpen van de driewieler gedaan, totdat in 2009 de Amerikaan Pete Larsen werd benaderd met de vraag of hij interesse had in het concept. Hij kwam met deze Liberty Ace op de proppen, die in Seattle wordt gebouwd. Dat voertuig is voorzien van een Harley Davidson-motor.