AMSTERDAM - Toen de Chevrolet Volt tweeënhalf jaar geleden werd aangekondigd, kreeg de elektrische auto veel aandacht. Maandag, vlak voor de lancering in de VS, bracht IBM naar buiten dat de Volt onder meer ook een eigen IP-adres heeft.

De Chevrolet Volt is een auto die elektriciteit als primaire energiebron heeft. De auto is binnen drie uur op te laden met een normaal stopcontact.

Op basis van elektriciteit kan de auto zestig kilometer rijden, daarna schakelt het over op benzine. De door benzine aangedreven motor levert vervolgens weer elektriciteit aan de accu, zodat weer omgeschakeld kan worden naar zuiniger rijden.

De elektriciteit geeft meteen koppel aan de Volt, waardoor de auto snel optrekt. De Volt levert 150pk en haalt een topsnelheid van 160 kilometer per uur.

IP-adres

IBM blijkt nu voor de Volt een interieur gecreëerd te hebben, zo toont een video, dat vol technologische snufjes zit. De auto heeft een harddisk van 30 Gigabyte aan boord, is net als BMW’s Mini Scooter E met een smartphone-applicatie te starten en blijkt ook een eigen IP-adres te bevatten.

Hierdoor is de auto op afstand te beheren en kan het via internet informatie halen over bijvoorbeeld het weer. De technologie in de Volt is zo uitgebreid, dat er tien miljoen lijnen code aan te pas zijn gekomen.

De visie van IBM past bij het interieur van de Chevrolet Volt. Tijdens de IFA-beurs in Berlijn riep vice-president van IBM Software Solutions, Michael Rhodin, op om een wereld te creëren, waarin alle producten verbonden zijn met het internet.