Bij Nedcar in Born zijn de productie van de Mitsubishi Colt en Outlander tot 2012 gegarandeerd. Wat er na die tijd gaat gebeuren in de fabriek in Born, is nog volledig ongewis.

Bij Nedcar zijn op het moment nog 1.500 mensen bezig met de productie van de Mitsubishi’s Colt en Outlander. Die productie is gegarandeerd tot 2012. In dat jaar wordt de Colt vervangen door een nieuw model dat voorlopig als Mitsubishi Global Small Car door het leven gaat.

Op het moment wordt flink geïnvesteerd in een fabriek in Thailand waar die auto vanaf september 2011 zal worden gebouwd. In Thailand worden flinke subsidies uitgedeeld aan autobouwers om productie naar dat land toe te trekken in het kader van het Eco-car project.

Nieuw model

Bij Nedcar heerst intussen een oorverdovende stilte. “Het is nog onbekend of we na de Colt nog een nieuw model van Mitsubishi zullen bouwen. Aan het einde van december maakt Mitsubishi zijn langetermijnplanning bekend en zullen we weten of er toekomstplannen zijn met Nedcar,” aldus de woordvoerster van de Limburgse fabriek.

Somber

Door de investeringen in Azië en het afnemende marktaandeel in Europa lijkt de toekomst voor Nedcar als Mitsubishi-fabriek er somber uit te zien.

Bij de productiestart van de Outlander in 2008, werd gemeld dat ook de assemblage van zustermodellen Citroën C-Crosser en Peugeot 4007 die kant op zou komen. Die modellen worden echter nog steeds in Japan gemaakt.

De woordvoerster van de vestiging wil niet zeggen of er contacten zijn met andere merken om na 2012 mee in zee te gaan.