AMSTERDAM - Voor de LA Design Challenge heeft Honda een opmerkelijke conceptcar ontworpen. De vormen van de lichtgewicht auto zijn gebaseerd op wagentjes in moderne achtbanen en op skydiving vleugelpakken.

Het uiterlijk van de auto, te zien op afbeeldingen, heeft wat weg van een achtbaanwagen door het open dak aan de voorzijde.

Het exterieur is verder voorzien van gestroomlijnde kappen van plantaardige en dus duurzame polymeren. In de zogenaamde Honda Air is plaats voor vier personen.

Lichtgewicht

De Air wordt aangedreven door perslucht en een pneumatisch regulator systeem. Omdat het aandrijfsysteem en de wielen geen assen bevatten, is er geen zware aandrijving nodig. Doordat de hoofdtank en de stoelen vastzitten aan het chassis, is de conceptwagen nog lichter van gewicht. De Honda Air weegt niet meer dan vierhonderd kilo.

Aangedreven door perslucht, lijkt de Honda Air ook qua techniek op een karretje in een achtbaan. Thuis zouden gebruikers de auto zelf kunnen opladen met een luchtcompressor. Met deze techniek kan de auto zo’n 160 kilometer rijden zonder bij te tanken.

Eerder bracht Nissan met de iV ook al een lichtgewicht toekomstauto in de publiciteit.