De eerste potentiële klanten hebben kennisgemaakt met de opvolger van de Lamborghini Murciélago. Daarbij is nadere informatie over deze super-Lambo uitgelekt.

Een potentiële klant voor het nieuwe topmodel van Lamborghini informatie die hij heeft doorgekregen tijdens een kennismaking met die auto in Singapore doorgegeven op een forum voor Ferrari-bezitters. Vanuit daar verspreidt het zich op internet.

Tijdens de bijeenkomst werd de auto aangeduid als 700-4. In Lamborghini-taal betekent dat een auto met 700 pk en vierwielaandrijving. De werkelijke typenaam werd nog niet genoemd, maar de geruchten over de terugkeer van de naam Jota, worden steeds sterker. Dat zou betekenen dat deze auto als Jota 700-4 op de markt komt.

V12

Er wordt verder gesproken van de 6,5-liter V12 die is gekoppeld aan een zeventraps automaat met een enkele koppeling die in 50 milliseconden van verzet kan wisselen. De sprinttijd van 0 naar 100 km/u vergt 2,9 seconden en de topsnelheid ligt bij zo’n 350 km/u. De auto is geheel opgetrokken uit koolstofvezel, wat het nodige gewicht bespaart. De auto debuteert naar verwachting komende maart op de Autosalon van Genève.