Het Belgische Gillet komt met een nieuwe versie van de Vertigo. Daarbij wordt de Alfa Romeo V6 ingeruild voor een achtcilinder van Maserati.

Het Belgische Gillet begint in december met de Vertigo.5 Spirit. Dat weet het Belgische Autofans te melden. Bij de nieuwe versie van de Vertigo wordt de 4,0-liter V6, die van oorsprong een Alfa Romeo-motor is, vervangen door een 420 pk V8 van Maserati-makelij. Die is gekoppeld aan een sequentiële zesbak. De oude Vertigo sprintte in 3,26 seconden naar 60 mijl (96 kilometer per uur), de nieuwe zal het ongetwijfeld nog iets sneller doen.

Een sprinttijd van 0 naar 100 km/u melden de Belgen nog niet. Gillet heeft op dat onderdeel een naam hoog te houden. Het feit dat de Vertigo slechts 990 kilo in de schaal legt, belooft veel in combinatie met dit vermogen. Wie wil, kan de V8 nog wat verder laten opvoeren. Verder is het mogelijk de auto geheel naar eigen smaak aan te passen. Over een prijs zwijgt Gillet eveneens, maar volgens het merk is het ‘een van de meest toegankelijke supercars die er bestaat.”

Gillet bouwt slechts een handvol auto’s per jaar die veelal op het circuit worden gebruikt. Een Vertigo is 3,96 meter lang, 2,01 meter breed en 1,12 meter hoog. De auto wordt afgeleverd op 19 inch wielen.