Ze hoeven de slingers bij Karmann nog niet op te ruimen. Werd eerder gevierd dat de productie van de volgende generatie Golf Cabriolet in Osnabrück plaatsvindt, nu blijkt dat ook de kapconstructie van de volgende Audi A3 Cabrio aan de fabriek is toegewezen.

Martin Winterkorn heeft dit bekendgemaakt bij zijn bezoek aan de Karmann-fabriek. Ze moeten in Osnabrück nog wel even geduld hebben, want de volgende Audi A3 hatchback is er waarschijnlijk niet voor 2012.

De Cabrio komt mogelijk nog iets later. De Audi A3 is de eerste auto van de Volkswagen Groep die op het modulaire platform staat, dat ook de basis van (onder meer) de Volkswagen Golf VII en Seat Leon vormt.

Gisteren werd bekend dat ook de productie van de volgende generatie Golf Cabriolet bij Karmann plaatsvindt. Volkswagen onthult de auto op de Autosalon van Genève en de productie start in het voorjaar van 2011.

De nieuweling krijgt net als de A3 Cabrio een stoffen kap, dus mogelijk kan Karmann de techniek van Golf Cabriolet (gedeeltelijk) gebruiken.