De nieuwe Chinese baas van Volvo ziet een auto in de klasse van 7, S en A8 helemaal zitten. De man die bij Volvo aan het roer staat, hangt echter aan de rem.

Stefan Jacoby is de nieuwe CEO bij Volvo. Hij tempert de woorden van de Chinese Geely-baas Li Shufu, die eerder riep dat het bij Volvo tijd is voor een auto in de limousineklasse.

Geely werd eerder dit jaar eigenaar van Volvo. “Het is nog een beetje te vroeg om zo’n stap te maken,” vertelt Jacoby in de Engelse media.

“Misschien moeten we er nog eens over nadenken als we ons doel hebben gehaald van de productie van 800.000 auto’s per jaar.”

Techniek

Shufu redeneert dat Volvo de techniek en kennis in huis heeft om een auto te bouwen die concurreert in de klasse van de BMW 7-serie, Audi A8 en Mercedes-Benz S-klasse. Met name in China is er markt voor dergelijke auto’s.

Daar wordt onder meer een verlengde S80 geleverd als alternatief in de limo-klasse. Onder het nieuwe Chinese bewind hoopt Volvo zich vooral in dat land beter te profileren. Er worden in de nabije toekomst onder meer Volvo-fabrieken in dat land neergezet.