Renault wil een kleine serie gaan bouwen van de volledig elektrische Dezir concept car. Die moet goedkoper worden dan zijn belangrijkste concurrent: de Tesla Roadster.

Renault denkt na over de productie van een kleine serie Dezirs. Dat weet het Duitse vakblad Automobilwoche te melden. De volledig elektrische sportauto werd deze maand getoond op de Autosalon van Parijs als concept car. De auto moet goedkoper worden dan de 100.000 euro die wordt gevraagd voor een Tesla Roadster.

De Dezir staat op het platform van de Mégane Trophy en is voorzien van een koolstofvezel carrosserie. Daarmee blijft het gewicht, ondanks de zware accupakketten beperkt tot 900 kilo. Er is een 150 pk sterke elektromotor aan boord die stamt van de Fluence ZE, die in 2011 op de markt komt. Daarmee gaat de auto in vijf seconden van 0 naar 100 km/u en de topsnelheid is begrensd op 180 km/u. De actieradius van de auto is 160 kilometer.

Mocht de Dezir werkelijkheid worden, dan wordt er ook nagedacht over een racecup met deze auto’s. Daarvoor moet een open variant worden ontwikkeld in de geest van de Sport Spider.