Cadillac gaat een nieuw compact model maken in de fabriek in Lansing in Michigan. Dat heeft General Motors aangekondigd. Dat levert flink wat arbeidsplaatsen op.

General Motors heeft aangekondigd dat er 190 miljoen dollar wordt geïnvesteerd in de fabriek in Lansing om productie van een nieuwe compacte Cadillac mogelijk te maken. Die wordt gezien als opvolger van de in Zweden gebouwde BLS en wordt gepositioneerd onder de CTS.

De BLS werd overigens niet gevoerd in de VS. Het nieuwe model daarmee in de klasse van de BMW 3-serie en al eerder werd bekend dat de ATS, zoals de kleine Cadillac waarschijnlijk gaat heten, achterwielaandrijving krijgt.

Banen

Op het moment wordt in de fabriek in Lansing de STS gemaakt en de CTS-reeks. Naar verwachting schept de komst van de ATS 600 tot 640 banen. Die zijn meer dan welkom want in de afgelopen jaren heeft GM in deze regio heel wat banen geschrapt.

Zo heeft het verdwijnen van het merk Oldsmobile grote gevolgen gehad in deze regio. In de fabriek krijgen de werknemers 14 tot 29 dollar per uur betaald.

Limousines

“We moeten in elk segment van de markt in de hogere klasse afdekken. Dat betekent dat we modellen in lage segmenten nodig hebben, maar ook werken aan nieuwe grote limousines,” aldus Cadillac-woordvoerder Brian Corbett in de Lansing State Journal.

Wanneer de productie van de ATS start, is nog niet duidelijk maar jaarlijks moeten 60.000 exemplaren worden gemaakt. Als de coupévariant er bij komt, worden dat er nog eens 20.000 extra.