De spullen in Parijs zijn opgeruimd, maar Honda denkt alweer vooruit naar de volgende autoshow. Die van Los Angeles, om precies te zijn. Het Japanse merk neemt twee belangrijke concepts mee naar de Amerikaanse stad.

Honda neemt een volledig nieuwe, elektrische concept-car mee naar de Autoshow van Los Angeles. Dat meldt het Japanse merk in een persbericht.

De elektrische auto is niet geheel nieuw voor Honda, want eerder was er al de EV-N Concept. Het is opvallend nieuws, omdat Honda slechts een half jaar geleden nog claimde dat het niet geloofde in de elektrische auto.

Hybride

Bovendien toont Honda een plug-in hybride platform met de hybridetechniek van de volgende generatie. Honda CEO Takanobu Ito onthult de wereldprimeurs. Het is voor het eerst dat het bedrijf een CEO naar Los Angeles stuurt om wereldprimeurs te onthullen.

Naar verwachting zegt Honda met de introductie van het nieuwe plug-in hybride platform de IMA-technologie vaarwel. Ook dat het merk een plug-in hybride toont, is opvallend.  Honda verklaarde eerder namelijk dat het niet in deze technologie geloofde.

Op 17 november weten we meer, want dan houdt Honda de persconferentie op de beursvloer in Los Angeles.