Citroën heeft bevestigd dat er van de 5,30 meter lange Metropolis concept car een productieversie komt. Die wordt ontwikkeld in China.

PSA is in China een nieuwe samenwerking aangegaan met de lokale fabrikant Cangan. Die is gericht op de ontwikkeling van bestelauto’s en luxueuze modellen om de Duitse concurrentie de wind uit de zeilen te nemen.

“Die nieuwe modellijn is gebaseerd op de Metropolis concept car. Die komt er dus echt,” aldus Gregoire Olivier, het hoofd van PSA in Azië tegen het vakblad Automotive News China.

Oliver doet geen uitspraken over wanneer het model komt of hoeveel exemplaren per jaar er moeten gemaakt. Eerder was er al het gerucht dat de auto als DS9 op de markt zou komen.

Eerste project

De Metropolis concept car werd eerder dit jaar getoond op de World Fair in Sjanghai en staat op het platform van de 407 en de C6. De auto is het eerste project van het internationale ontwerpteam van PSA dat sinds 2008 in Sjanghai is gevestigd.

Of de auto ook in Europa leverbaar wordt, zegt Olivier niet met zo veel woorden. Er is echter wel een sprankje hoop. PSA heeft gezegd in China niet te veel met hybridetechniek te willen doen. Het Metropolis studiemodel is echter voorzien met een erg Europees aandoende hybride aandrijflijn waarbij een 2,0-liter V6 is gekoppeld aan een elektromotor. Samen zijn die goed voor 460 pk.